Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: علیرضا رباطی گفت: طبق آنالیزی که درباره شهر تهران انجام شده، تا 5 سال آینده کمبودی در ماشین‌آلات تخصصی برف‌روب وجود ندارد.
سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با 297 دستگاه ماشین‌آلات تخصصی جدید برف‌روبی و 19 دستگاه ماشین‌آلات تخصصی لایروب شهر تهران را آماده ورود به فصول پاییز و زمستان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا رباطی، معاون خدمات شهری و امور خودرویی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهر در اینباره، گفت: سال 97 چیزی بالغ بر 91 ماشین تخصصی برف‌روبی شامل برف‌روب و تیغه برف‌روبی در معاونت وجود داشت. اما به دلیل نیاز مبرم شهر تهران به تجهیزات تخصصی برف‌روبی، در دو مرحله شاسی خودروها اورهال شد و تجهیز به نمک‌پاش و تیغه برف‌روب شدند. تعداد این ماشین‌آلات تا سال گذشته 182 ماشین تخصصی برف‌روبی افزایش یافت.
297 ماشین تخصصی برف‌روب
در همین راستا معاون خدمات شهری و امور خودرویی شهرداری تهران افزود: در راستای تجهیز پایتخت 62 ماشین برف‌روبی ایسوزویی و بیش از 50 ماشین بزرگراهی به تجهیزات شهرداری تهران اضافه شد. با این وجود به دلیل کسری در ماشین‌آلات شهرداری مجبور شد 30 ماشین تخصصی برف‌روب دیگر اجاره کند. در سال جاری نیز تعداد 20 ماشین‌آلات برف‌روب در دو فاز ماشین‌های بزرگراهی و ایسوزویی با قابلیت‌های سال گذشته به امکانات شهرداری اضافه شده است. این خودروها به نمک‌پاش و تیغه برف‌روب مجهز هستند. با اضافه شدن ماشین‌آلات جدید، سرانه ماشین‌آلات ایسوزویی و ماشین‌های بزرگراه شهر تهران به 297 ماشین تخصصی برف‌روب افزایش یافت. طبق آنالیزی که درباره شهر تهران انجام شده؛ نسبت به معابر شمالی - جنوبی و مناطق برف‌گیر تا 5 سال آینده کمبودی در ماشین‌آلات تخصصی برف‌روب وجود ندارد.
او درباره کمبودهای ماشین‌های برف‌روب شهر تهران، گفت: آمار ثابتی برای تهیه ماشین‌آلات تخصصی وجود ندارد و به نسبت اضافه شدن این آمارها تغییر می‌کند. در سال گذشته چند معبر اصلی مانند نجفی رستگار یا اتوبان ارتش به شهر تهران اضافه شد و شهرداری مجبور شد برای این معابر نیز ماشین‌آلات تخصصی برای این معبر تهیه کند. نسبت به این متغیرها را در سایت‌های پشتیبانی در سازمان مدیریت پسماند پیش‌بینی شده تا در صورت بروز مشکل عوامل به سرعت درصدد رفع آن برآیند.

قیمت بالای اجاره ماشین‌آلات برف‌روب
علیرضا رباطی در ادامه افزود: در سنوات گذشته 4 پهنه پشتیبانی در زمان بارش در شهر تهران وجود داشت اما در سال های گذشته و جاری 6 پهنه دیگر نیز اضافه شده تا به جهت حساسیت‌های موجود در زمان بارش شهرداری مدیریت بهتری داشته باشد.
او درباره پراکندگی ماشین‌آلات در مناطق 22گانه شهر تهران، توضیح داد: معاونت خدمات شهری درباره مدیریت تخصصی برف‌روبی وظایفی بر عهده سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران قرار داده و این وظایف اولویت‌های ما در خصوص مدیریت برف‌روبی است. طبق اولویت‌هایی که وجود دارد در بحث برف‌روبی مناطق یک تا 6 و 21 و 22 اولویت دارند و سعی شده سرانه بیشتری به این 8 منطقه اختصاص یابد. در سال گذشته از 182 ماشین برف‌روب 162 ماشین برف‌روب در این 8 منطقه مستقر شد. منطقه یک با 39 ماشین تخصصی برف‌روب و منطقه 16 با 3 ماشین تخصصی برف‌روب بیشترین و کمترین سرانه تخصیص ماشین‌آلات تخصصی را داشتند.
معاون خدمات شهری و امور خودرویی شهرداری تهران درباره هزینه‌ای که برای تهیه این ماشین‌آلات شده، تاکید کرد: سال گذشته مبلغ 14 میلیارد تومان ادوات و ملحقات برف‌روبی تخصصی (تیغه برف‌روب، نمکپاش و...) خریداری شد و سال جاری نیز تهیه ماشین‌آلات متوقف نخواهد شد. سال گذشته شهرداری برای اجاره 20 ماشین تخصصی برف‌روب، 7 میلیارد تومان پرداخت کرد. اما با 14 میلیارد تومان 45 ماشین تخصصی برف‌روبی اضافه شد و شهرداری به نقطه سر به سر ماشین‌آلات رسید.

هزینه میلیاردی شهرداری برای حفظ سلامتی کارگران
علیرضا رباطی درباره تهیه دستگاه لایروب گفت: تاکنون از ماشین‌آلاتی مانند جنتکس، مکنده و موتورجت برای لایروبی و باز کردن انسدادها در کانال‌های تهران استفاده نشده بود. اما سال گذشته شهرداری با یکی از شرکت‌های دانش بنیان قرارداد بست و ماشین جنتکس و مکنده تولید داخل را به تجهیزات اضافه کرد. این دستگاه‌ها در مکان‌هایی که امکان ورود افراد وجود ندارد استفاده می‌شود. در سنوات گذشته کارگران به نقاطی از کانال‌ها می‌رفتند که گازهای زباله‌ای انباشت شده بود و دچار گازگرفتگی، مشکلات تنفسی و بعضا مرگ و میر می‌شدند. شهرداری برای حفظ سلامت کارگرانش با فشار آب، لایروبی کامل را انجام می‌دهد. برای حل مشکل و مکانیزاسیون شدن لایروبی، ماشین‌آلات لایروبی را خریداری کردیم که برای باز کردن انسداد از یک طرف واترجت زده می‌شود و از طرف دیگر با مکنده‌های قوی لایه‌ها و رسوبات از کانال ها خارج می‌شود.
او با اشاره به خرید ماشین‌آلات لایروبی گفت: در مرحله اول 5 دستگاه خریداری شد. اما به دلیل گستردگی کانال‌ها در تهران، 14 ماشین تخصصی لایروبی دیگر نیز به تجهیزات تخصصی خود اضافه کرد.
معاون خدمات شهری و امور خودرویی شهرداری تهران، تاکید کرد: قطعا باید این دستگاه‌ها افزایش یابند. مناطق دارای ریزدانه و بافت فرسوده زیاد مانند منطقه 18، 19، 14 و... نیاز به ماشین‌آلات بیشتری دارند، به همین دلیل باید سرانه ماشین‌آلات تخصصی لایروبی افزایش یابد تا شهرداری پاسخگوی شهر تهران باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ماشین آلات تخصصی تخصصی برف روبی تیغه برف روب وجود ندارد سال گذشته شهر تهران برف روب کانال ها اضافه شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور درباره اینکه آب ذخیره شده در سدها تا چه اندازه می‌تواند در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی سیستان و بلوچستان مؤثر باشد، گفت: اکنون زمان بهره بردن از آبی است که پشت سدهای استان جمع شده است، زیرا عمده سدها پر هستند و به سرریز افتاده‌اند.

وی ادامه داد: برای تأمین آب شرب منطقه از آب رودخانه‌ها و گاهی منابع آب زیرزمینی و همچنین شیرین‌سازی آب دریا استفاده می‌شد که با شرایط کنونی و بارش‌های خوبی که صورت گرفته، اکنون آب شیرین سطحی فراوانی برای یک دوره چهار ساله در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه با منابع آب ذخیره شده به مدت چهار سال تنش کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق هدف گذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.

بزرگ‌زاده در خصوص تمهیدات وزارت نیرو در مدیریت و کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دو دسته از اقدامات برای مدیریت سیلاب انجام شده که نخستین آن، زیرساخت‌ها است. به این منظور طی سالیان گذشته، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای احداث سدها انجام شد تا بتوان با کمک این سازه‌ها اتفاقات حدی و هیدرولوژیکی را کنترل کرد. اقدام دیگر در ردیف اقدامات غیرسازه‌ای قرار دارد و مربوط به مهندسی حاکم بر بهره‌برداری از سازه‌ها و پروژه‌ها است. تمهیدات دیگری در حوزه مدیریت سیلاب انجام می‌شود که در سه مرحله اقدامات پیش از سیلاب، حین سیلاب و اقدامات پس از سیلاب دسته بندی می‌شود.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: فاز پیش از سیلاب به پیش‌بینی و پیش‌آمادگی‌های لازم در بخش وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها باز می‌گردد. بدون شک یک پیش‌بینی دقیق یک پیشگیری خوب را با خود به همراه می‌آورد. پیش بینی اینکه این میزان بارش و روا ناب و سیل، به چه میزان و به چه صورت و با چه شدت در رودخانه‌های مختلف رخ خواهد داد، موضوعی است که بررسی آن توسط ستاد مدیریت و پشتیانی سیلاب وزارت نیرو مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به نقش سدها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پهنه بارشی که در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان به وقوع پیوست، وسیع و گسترده بود و علاوه بر شهرهای ساحلی و شهرهای کنارک و چابهار، حوضه‌های آبریز و بالادست سدها را در برگرفت.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: با حجم ذخیره‌ای که برای تله‌اندازی سیلاب در سدهایی همچون پیشین، زیردان و کهیر ایجاد شده بود، موجب شد سیلاب‌های بالادست حوضه سد که بارش‌های اصلی در این نواحی بود، به تأخیر بیفتد تا سیلاب پایین دست فروکش کند؛ بنابراین سدها از هم‌افزایی دو پیک بالادست و پایین دست جلوگیری کردند.

سخنگوی صنعت آب ایران نقش دیگر سدها را پیک‌زایی در سیلاب خواند و گفت: چه به دلیل حجم ذخیره برای تله‌اندازی در سیلاب و چه به دلیل روند یابی مخزن یا عملکرد مخزن، وقتی یک سیل با شدت زیاد در یک رودخانه تنگ حرکت می‌کند؛ وقتی یکباره در محدوده پهن به اسم مخزن سد وارد می‌شود، فرصتی برای مستهلک شدن می‌یابد.

وی عنوان کرد: دبی ورودی به سد کهیر در بارش‌های اخیر ۹۳۰۰ مترمکعب در ثانیه بود که در لحظه خروج به ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد. در سد زیردان نیز دبی ورودی از ۲۱۰۰ مترمکعب در ثانیه به ۶۵۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرده است. یعنی از شدت پیک‌زایی سیلاب کاسته و مانع تداخل سیلاب‌های بالادست و پایین دست شد.

بزرگ‌زاده حاصل این مدیریت را در جلوگیری از تلفات انسانی مؤثر دانست و بیان داشت: اگر این زیرساخت‌ها نبود با یک فاجعه روبرو بودیم. در سیلاب گونو که در خرداد ۸۶ در سیستان و بلوچستان رخ داد، ۱۱۲ نفر جان باختند. در جبهه بارشی اخیر که در ایران و کشورهای همسایه رخ داد، با وجود حجم بارشی یکسان شاهد بودیم که حتی در شهرهای مدرنی مانند دبی تعدادی کشته شدند و خدمات شهری به مدت چند روز مختل شد. این مسئله نشانگر آن است که زیرساخت‌ها و مدیریت بهره‌برداری از سدها در ایران نقش خود را به درستی ایفا کردند.

سخنگوی صنعت آب کشور، دلیل ماندگاری آب در منطقه دشتیاری بعد از بازگشایی سد بالادست را پست بودن ارتفاع زمین این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین دلیل هدایت سیلاب‌ها به آن ناحیه انجام می‌شود. رفع مشکلات دشتیاری نیازمند بازنگری در مبانی شهرسازی در بلندمدت است.

کد خبر 849533 برچسب‌ها خبر مهم استان سیستان و بلوچستان آب و هوا - ایران سد

دیگر خبرها

  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود